Du er her:

Det gode liv i sentrum

Seminar og workshop med Fauske som case 

17. - 18. oktober 2018 

Sted: Scandic Fauske, Storgaten 82 

Klikk for stort bilde

Et sentrum fylt med folk og aktivitet er noe de fleste byer og tettsteder ønsker seg. Byromseminaret på Fauske i 2018 satte fokus på hva som skal til for å fylle tomme lokaler med aktivitet og gjøre det attraktivt for flere å bo i sentrum.

Byromseminaret gikk over to dager og ble arrangert i samarbeid med Nordland fylkeskommune, Fauske kommune og Fauske næringsforum. Første dag var et seminar med innlegg og foredrag, og paneldebatt. Dagen etter inviterte vi til workshop hvor Fauske sentrum er case. Kvelden før  arrangerte Fauske kommune et eget folkemøte med temaet Hva vil vi med fremtidens Fauske?  

RAPPORTEN fra seminaret finner du her.  (PDF, 15 MB)

På denne nettsiden finner du innleggene og opptak fra seminardagen 17. oktober

Innbyggerundersøkelse

I forkant av seminaret hadde Fauske næringsforum og Fauske kommune gjennomført en innbyggerundersøkelse om hvordan det er å bo og leve i Fauske. Her finner du oppsummeringen av innbyggerundersøkelsen (PDF, 10 MB) 

Workshop

Basert på hva som kom fram i innbyggerundersøkelsen, ble temaet for workshopen 18. oktober bestemt: Ung i framtidens Fauske? Workshopen ble gjennomført i nært samarbeid mellom LEVA Urban Design v/ Aslaug Tveit og Fauske Ungdomsråd.