Bodø maritime

Nordland fagskole, Bodø maritime er samlokalisert med Bodin videregående skole på Mørkved like utenfor Bodø. Vi har rundt 80 studenter og tilbyr både dekksoffisersutdanning og maskinoffisersutdanning.

Klikk for stort bildeSkolen ligger rett ved de aktive studentmiljøene på Politihøgskolen og Nord universitet, og Bodøområdet har et rikholdig tilbud til studenter. Området vårt har svært godt kollektivtilbud med hyppige bussavganger så vel som togstasjon rett i nærheten.

Fagmiljø

Skolen er en del av et stort maritimt fagmiljø, og våre samarbeidspartnere inkluderer Kystradio Nord (tidligere Bodø Radio), Nord universitet, Torghatten, Torghatten Nord, Hurtigruten, Maritimt Forum Nord og Hovedredningssentralen. De maritime skolene i Bodø, Lofoten, Ytre Namdal og Nordkapp samarbeider gjennom partnerskap i Maritim Campus Nord.

Bodin videregående skole tilbyr vg2 maritime fag med fordypning både for motormann og matros, og vi er glade for å se at mange gamle elever velger å komme tilbake som fagskolestudenter hos oss.

Utstyr

Vi legger vekt på å holde oss oppdatert på det nyeste av utstyr og kunnskap, og er en av landets best utstyrte fagskoler på lab- og simulatorutstyr. Vårt simulatorsenter inneholder både navigasjons- og maskinromssimulator, de kobles sammen ved behov for å kjøre mer virkelighetsnære øvelser, og kan også kommunisere med simulatorer på andre skoler for å kjøre øvelser i stor skala. Les mer om vårt simulatoranlegg

Studentliv

Nye studenter får tilbud om forkurs i matematikk/fysikk i forkant av skolestart om høsten.

På dagtid har du tilgang til vår utmerkede kantine og vårt velutstyrte bibliotek. Som student får du tilgang til skolens lokaler også på kveldstid, og en del av simulatorøvelsene foregår også på kveldstid.

Alle nødvendige kurs gjennomføres i samarbeid med vårt lokale sikkerhetssenter, og våre svært dyktige lærere er også instruktører på enkelte av kursene som tilbys via kursibodo.no.

Bodø maritime fagskole er kjent for å levere utdanning av høy kvalitet, og har dokumentert dette med gode eksamensresultater og lav strykprosent.

Velkommen som student hos oss!

Kontakt oss

Bli student hos oss