Har du eller en medelev det vanskelig?

Klikk for stort bilde

Har du det vanskelig eller er du bekymret for noen andre?  Det kjennes kanskje uutholdelig ut nå - men vet du: Det kommer til å bli bedre, hold ut litt til. Dette er siden for deg som er elev.

Visste du at så mange som halvparten av oss vil slite psykisk i løpet av livet? Likevel så er det fortsatt slik at det kan være vanskelig å sette ord på det når det er noe "inni" oss som gjør vondt. Ja, det er faktisk like vanlig å ha en nedtur som det er å ha influensa. Det kan dreie seg om problemer hjemme, kjærlighetssorg, skolevansker, rus, kropp, følelser, sex, identitet eller noe helt annet. På lenkene under finner du informasjon om hjelpere - på skolen, i kommunen og på nett.

 

 

Mental Helses Hjelpetelefon (hele døgnet)

telefon 116 123

 

Men når skal jeg søke hjelp?

Livet kan være tøft mange ganger, og det kan være enda tøffere om du ikke har noen å dele det vanskelige med. Noen ganger går problemene over helt av seg selv. Men, dersom det vonde ikke gir seg er det viktig at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg. Det kan være en venn, noen på skolen, en i familien, helsesøster eller vaktmesteren - egentlig hvem som helst som du føler deg trygg på! Syns du det er vanskelig å ta det opp med noen du kjenner, finnes det mange gode hjelpetjenester på nett og på telefon hvor du kan være helt anonym. Ta en titt på linkene på siden her og se om du finner noe som passer for deg. Det finnes gode hjelpere, og det finnes teknikker som kan gjøre livet bedre. Ta deg selv på alvor og snakk med noen om det! For det finnes bare en som deg, og DU betyr noe!

 

Er du gutt og har det vanskelig? #Si det#

Jenter har ofte lettere for å si det dersom de har det vanskelig med noe. Kanskje er det noe med vår kultur som gjør at det er slik? Gutter og jenters problemer er likevel like store, og gutter trenger også noen soner hvor de får snakket om det som er vanskelig. Det kan kjennes som om en propp endelig løsner i det du klarer å få det ut. Husk - at den du velger å åpne deg for helt garantert selv også har opplevd kriser og nedturer. Det er menneskelig! For slik er livet - det består av gleder og oppturer, men også kriser og tunge stunder. Vi mennesker er ikke laget for å klare alt selv - vi er "flokkdyr" og vi trenger hverandre. DU er viktig.

 

 

Hva kan vi gjøre for å hjelpe gutter på deres premisser? Har du noen tips, så kontakt gjerne sideansvarlig her på marmoe@nfk.no eller trilud@nfk.no