Søk i arkiv

Vi følger de gjeldende lover og regler for hvem som kan få se hva i arkivene vi forvalter. Det meste er likevel tilgjengelig for folk flest. Arkiv i Nordland har både kommunale, fylkeskommunale og private arkiver i sine depot. Kontakt oss gjerne om du ønsker innsyn.

Sjekk hva vi har på Arkivportalen

Lenken Arkiv i Nordland på Arkivportalen.no tar deg til et søk som viser alle arkivkatalogene vi har publisert på arkivportalen. Du kan sette opp flere søkekriterier for å komme nærmere det du lurer på.

Når du finner noe du vil se kan du legge det på din tralle og sende det hele inn som en bestilling. Arkivportalen har oppdaterte bruksanvisninger du kan følge. Noen arkiver har innhold du kan få se med en gang i din nettleser.

Ikke alle arkiv er katalogisert og lagt ut på Arkivportalen ennå. Det kan derfor være at vi har arkivene, selv om du ikke finner de i Arkivportalen.no. Ta kontakt om du lurer på noe vedrørende arkiv eller innsyn.

Privatarkiv

Arkiv i Nordland har også en stor andel privatarkiv i sitt arkivdepot. Publikum kan søke på arkiv via Arkivportalen.no eller kontakte oss direkte.

Kommunearkiv

Arkiv i Nordland oppbevarer historisk arkivmateriale for de deltakende kommunene som har inngått avtale om arkivdepot. Mange kommuner oppbevarer også personregistermateriale i vårt depot.

De øvrige kommunene forvalter sine arkiver selv. Kontakt da kommunen ved spørsmål om innsyn.

Det har vært mange endringer i kommunestrukturen i Nordland. Arkivene fra sammenslåtte og nedlagte kommuner finnes under dagens kommune. Se oversikten over kommunedelinger og sammenslåinger.