Aktuelt IKAN
(11.10.2019)

09. og 10. oktober avholdt Arkiv i Nordland Arkivlederseminar for våre medlemskommuner i Nordland fylke. Blant temaene vi så på var den nye NOU-en, robotisering av arkivaroppgaver, muligheter for skjønnsmidler fra fylkesmannen, Visma in school, GDPR og klausulering av elev og personalmapper. I tillegg til mye faglig innhold klarte vi også å få med oss en omvisning på Bodøs nye rådhus og en trivelig middag. 

Takk for noen fine dager. 

Nedenfor har vi samlet power-pointene som ble brukt under arkivlederseminaret

Patric Emilsson: Fra Kalveskinn til datasjø. Et paradigmeskifte i norsk arkivdanning?  (PPTX, 754 kB)

Iris Bartholsen: Robotenes inntog i arkivene (PPTX, 9 MB)

Walter Tjønndal: Skjønnsmidler (PDF, 974 kB)

Bjørn Finnes: Integrasjon/kjerne elevmapper - nasjonalt prosjekt Visma in School (PDF, 478 kB)

Herbjørn Andresen: Arkivene og personvernforordningen - virksomhetsdokumentasjon og arkivformål i allmennhetens interesse (PPTX, 3 MB)

 

(07.10.2019)

 07 oktober hadde vi webinar om hvilke rutiner som gjelder ved avlevering av papirarkiv.

(30.04.2019)

25. og 26. april avholdte Arkiv i Nordland kontaktkonferansen 2019. Rundt 50 deltakere lyttet spent mens aktuelle tema tatt opp. Hvorfor ble Nordland det fylket med størst risiko for tap av dokumentasjon og hva kan gjøres for å forbedre situasjonen? Hva kan tap av dokumentasjon bety for enkeltpersoner? Disse var blant emnene som ble tatt opp. I tillegg til foredrag ble representantskapsmøtet avholdt og vi hadde en trivelig sammenkomst med middag på Hundholmen Brygghus der vi fikk mulighet å bli bedre kjent.

Takk for denne gang. Håper vi ses på Arkivlederseminaret til høsten.

 

Arkiver pakket på pall kjøres inn.
(22.03.2019)

Webseminarene i uke 12 tok for seg hva som er viktig å tenke på når man skal avlevere papirarkiv og rutinene som gjelder ved avlevering av såkalt personregistermateriale.

(14.02.2019)

Webseminaret 12.februar tok for seg arkivplan.no for 28 deltakere fra hele Nordland.

Seminaret tok for seg hvordan arkivplan.no fungerer, og hvordan en kommune kan sette opp sin egen arkivplan på nett-tjenesten. Kommunene må selv kontakte arkivplan.no for å få tilgang til tjenesten.