Veiledning: Finne arkivmateriale fra en bestemt kommune

Ferdig ordnet og etiketterte protokoller. - Klikk for stort bildeFerdig ordnet og etiketterte protokoller. Arkiv i Nordland publiserer katalog (lister) over det vi har på Arkivportalen og laster opp digitalisert materiale til Digitalarkivet. Her følger en veiledning i hvordan man setter opp søk for å finne arkivmateriale fra en bestemt kommune på de to tjenestene.

Arkivportalen

Klikk for stort bilde  

arkivportalen.no vil du finne dette åpningsvinduet. Trykk på den lille nedoverpila i høyre ende av søk-feltet for å få opp en liten valgmeny, og trykk på  "Avansert søk".

Du får opp en ny nettside med mange felter. Feltene over "Søk"-knappen kan du ignorere. Skjermbildet under viser hvilke felter du trenger å fylle ut. 

Klikk for stort bilde

Enhetstype

  • Sett hake i boksen foran "Arkiv"

Arkivinstitusjoner

  • Hopp over denne for å vise arkiver oppbevart over hele landet, eller velg "Arkiv i Nordland" for å kun ta med det som er i depot hos AiN.

Geografisk plassering

  • I feltet "Kommune" skriver du navnet på kommunen, og trykker på forslaget som kommer opp. Kommunenavnet skal bli en liten blå boks i skrivefeltet.

Aktør

  • I feltet "Samfunnssektor" trykker du på pila til høyre i søkefeltet og velger "Kommune" for å få opp kun kommunalt materiale. Du kan også la alle feltene stå tomme for å få med alt arkivmateriale knyttet til den kommunen du har oppgitt.

Trykk Søk

Et søk satt opp med "Grane kommune" og "Kommune" gir dette søkeresultatet.

Lista over hva som befinner seg på Arkiv i Nordland oppdateres automatisk hver natt. Lenka til søkeresultatet kan brukes om igjen, og vil til enhver tid vise hva som er i våre depot. Lista vil vise både uordnede og ordnede arkiver.

 

Digitalarkivet

digitalarkivet.no må du trykke deg inn på "Finn kilde" under skrivefeltet. Direktelink til "Finn kilde"

Klikk for stort bilde  

Du får da opp en side med mange valg, men du trenger bare å fokusere på to felter.

  • Nede til venstre finner du feltet "oppbevaringssted". Velger du "Arkiv i Nordland" som søkekriterium her, får du til svar kun det som oppbevares hos AiN. Tomt felt søker på alle steder som oppbevarer arkiv.
  • Til høyre i skjermbildet finner du flere felt under "geografi". Nordlandskommunene finner du i lista "Nord-Norge". Velg riktig kommune og trykk "Søk".

Klikk for stort bilde 

Lenka til søkeresultatet kan gjenbrukes. Nye dokumenter legges automatisk til lista neste gang du besøker søkeresultatet.