- Givende og inspirerende

Klikk for stort bilde Jonas Karlsbakk  - Jeg fullførte studier i journalistikk ved Høgskolen i Oslo (nåværende OsloMet) i 2013. Siden den gang har mye endret seg i medieverden. Jeg følte rett og slett at det var på tide med faglig påfyll, sier Ksenia Novikova, som er student ved Nordland fagskole, Teknisk medieproduksjon.

Valget falt på teknisk medieproduksjon fordi studiet omfatter alle sider av mediefaget, fra dramaturgi til hvilke kabler som skal hvor. Dessuten er det basert på samlinger og innleveringer, slik at det kan kombineres med jobb. Det siste året har Ksenia jobbet med kommunikasjon og innholdsproduksjon for Barentssekretariatet i Kirkenes .
- Jeg er opprinnelig russisk, men vokste opp på et sted som heter Årnes, ikke så langt fra Gardermoen. For meg er grensebyen Kirkenes et utrolig spennende sted å bo og jobbe, sier hun.

Kommunikasjonsavdelingen består av henne og én til, og de har stor frihet til å eksperimentere på digitale plattformer. Barentssekretariatet har i en årrekke publisert reportasjer på nettsiden sin, samt videoer på YouTube og podcasten «Helt på grensa».
- Fremover satser vi hardt på direktesendinger, sier Ksenia.

Hun er veldig fornøyd med studiet så langt.
- Det er bestandig artig å lære noe nytt. Forelesningene er spennende og viser bredden av å jobbe med teknisk medieproduksjon, sier hun.
Medstudentene er en god blanding av folk med ulik erfaring fra ulike felt. Noen har hytte med radiotårn, andre jobber for tv, lager nyheter, strømmer konserter eller er dyktige fotografer.
- Samlingene byr på herlig nerdete diskusjoner om kameraer, lyd, lys og teknikk generelt. Det er givende og inspirerende å få være en del av denne gjengen, sier Ksenia.
På grunn av korona har det hittil kun vært digitale samlinger. Ksenia gleder seg til det blir mulig å reise til Stokmarknes for å møte alle sammen og leke med skolens medieutstyr.