Her kan du lese mer om hva noen av våre studenter sier om livet som fagskolestudent.
Reiseliv
Ronja Annie Fredvang, Harstad/Leeds
![Klikk for stort bilde]()
«Jeg følte at min bachelor i reiselivsledelse manglet en praktisk og yrkesrettet dimensjon. På reiselivfagskolen er fagene og teorien veldig relevant for arbeidslivet. I tillegg består studiet av varierte undervisningsformer som gjør at ingen dager er like og man gleder seg til å dra på skolen!»
(Ronja fra Harstad, tidligere student på reiselivfagskolen)
Elektro
Harry Nilsen, Bodø

Da Harry Nilsen ble tilbudt ny jobb i bedriften, søkte han seg til Hadsel og Steinkjer fagskole for å møte de formelle kravene. Arbeidsplassen hans er godt fornøyd med valget han tok.
- Min leder har selv tatt fagskolen, og mener denne utdanninga gir vel så mye kompetanse som ei vanlig ingeniørutdanning. Det er fordi fagskolen er spissa mot det du skal jobbe med, sier Nilsen.
Våre studenter i media
Under finner du noen artikler om hvordan studiehverdagen ved Nordland fagskole kan være.
Reiseliv
Magdalena, Maria og Jelena kombinerer jobb og reiselivstudiet hos Nordland fagskole
Reiselivsstudiet doblet antall søkere
Studentene lærer seg omsorg for turistene
- Tungen på vektskåla når jeg ansetter folk (Geir Martin i XXLofoten om reiselivfagskolen)
Elektro
- Dette er en lederskole
Stor søkning tyder på solid anerkjennelse i bransjen
861 000 kroner til kompetanseheving
Maritime fag
- Dagene består av teoriundervisning og praktiske øvelser i simulator. Skolen har veldig bra utrustning. Simulatoren er super, og de store skipsdieselmotorene står tilgjengelige på verkstedet, det er det ikke mange andre skoler som har. (Maskinoffiserstudent, 1. år)
- Vi har norsk, matte, engelsk og fysikk, i tillegg har vi fag som heter kraftanlegg motor og kraftanlegg damp, termodynamikk og skipets hjelpesystemer. Vi gjør vedlikeholdsarbeid på motorer og vi har en maskinsimulator som vi er i fire timer annenhver uke. (Maskinoffiserstudent, 1. år)
- På forhånd hadde jeg hørt at det var veldig flinke lærere her, og forventningene har blitt innfridd. Vi lærer masse. Navigasjon er favorittfaget. (Dekksoffiserstudent, 1. år)
- Skolen har godt rykte, gode lærere og ettertraktede studenter i arbeidsmarkedet. Samtidig får man alle nødvendige kurs og sertifikater her! (Dekksoffiserstudent, 2. år)
- Vi har fulle dager alle dager, men annenhver fredag kjører vi simulator og er ferdige rundt to. Klassen jobber ofte med lekser på skolen utover kvelden, mange ganger er det lærere til stede på skolen som man kan spørre også på ettermiddagen. Godt å gjøre seg ferdig mens man er på skolen, og så ha fritt når man er hjemme. Jeg visste på forhånd at det var mye skolearbeid på fagskolen. (Dekksoffiserstudent, 1. år)
- Det beste med å gå på fagskolen er at nå får jeg endelig jobbe med de tingene jeg er interessert i, og at hele klassen også er like interesserte i fagene som jeg er. (Dekksoffiserstudent, 1. år)
- Om man liker mye fri, godt betalt og vil ha en variert arbeidsdag burde man absolutt blir styrmann. Man er med på å bestemme sin egen arbeidsplass og dagene er aldri lik. Samtidig er det morsomt å kjøre stor båt og halve året fritt! (Dekksoffiserstudent, 2. år)
- Her var godt miljø og gode lærere, så jeg søkte meg tilbake etter at jeg var ferdig med lærlingtida i kystvakta. (Dekksoffiserstudent, 1. år)
- Jeg har lyst å dra utenriks og har søkt flere kadettplasser. Havet er stort, og det er litt av hvert man har lyst å prøve. (Dekksoffiserstudent, 1. år)
- Planen er å videreutdanne meg til maskinist. Da kan jeg jobbe både på båt og på land. På land kan jeg jobbe på blant annet sykehus, renseanlegg og masse andre ting. (Elev, vg2 motormann)
- Hvis THN klarer å rekruttere kapteiner av hennes kaliber, ja så ser framtiden lys ut. (Torghatten Nord til Avisa Nordland)
Les mer om Våre utdanninger her