Flere betalingsmuligheter på bussene på Søndre Helgeland

Klikk for stort bildeI dag åpner regionbussene på Søndre Helgeland igjen sine fordører for validering av reisekort og betaling med betalingskort.

Nordland fylkeskommune er ansvarlig for busstransporten i fylket og har godkjent at Torghatten buss, som er bussoperatør, gjør denne endringen på sine regionbusser *). 

- Torghatten buss kan vise til en god prosess med sine sjåfører og vernetjenesten slik at smittevern fremdeles er godt ivaretatt, samt at lokale helsemyndigheter er informert om deres smitteverntiltak. Det er svært viktig for oss at smittevernet og tryggheten for de reisende og sjåførene som utfører en samfunnskritisk tjeneste blir ivaretatt, sier Odd Inge Bardal, fylkesdirektør for transport og infrastruktur i Nordland fylkeskommune. 

Fortsatt ikke kontanter på bussen

For de reisende på Søndre Helgeland betyr det at de igjen kan benytte betalingskort og reisekort på regionbussene.

- Vi er glade for at det blir flere betalingsmåter, men det er viktig å merke seg at det ennå ikke vil være mulig å betale med kontanter, understreker Bardal. 

Bruk app hvis du kan

Alle reisende skal ha en gyldig billett når de går om bord i bussene. Appen Billett Nordland er fremdeles den foretrukne betalingsmåten, også på Søndre Helgeland. 

-  Husk å kjøpe billetten i appen rett før ombordstigning, da den aktiveres umiddelbart etter kjøp.

Betal foran, gå inn bak

For å verne både passasjerer og sjåfører vil det fremdeles ikke være mulig med påstigning i fordøren. 

- På regionbussene vil fordøren kun åpnes slik at de reisende kan betale i døren og deretter gå inn bak. På denne måten vil det fremdeles sikres en tilstrekkelig avstand mellom passasjerer og sjåførene, sier fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal. 

For oppdaterte reiseråd i kollektivtrafikken, se gjerne www.reisnordland.no for mer informasjon. 

*) Gjelder disse strekningene:

•    Brønnøysund–Grong
•    Brønnøysund–Mosjøen 
•    Brønnøysund–Sandnessjøen

Våre siste nyheter om koronaviruset