Elektrofag (EL)


Klikk for stort bildeTom Eirik Nilssen Konstituert Avdelingsleder Bygg- og Anleggsteknikk/ Elektrofag 

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde
Du som velger elektrofag må kunne arbeide nøyaktig, sikkert og systematisk, og du bør være serviceorientert. Logisk tenkemåte og kreativitet er også viktig, både for å kunne løse konkrete oppgaver og for å utvikle nye produkter. Ofte er det et krav at du har godt fargesyn.
 
Uten elektriske og automatiserte systemer ville det vært vanskelig å oppnå ønsket kvalitet og pålitelighet på viktige områder, som olje- og industriproduksjon, luft- og jernbanetransport og helsestell. Disse kravene vil det være vanskelig å oppfylle uten kvalifiserte fagfolk til å installere og vedlikeholde systemene. Den teknologiske utviklingen i elektrofagene krever systemforståelse og evne til omstilling.
 

De tre felles programfagene «Elektroniske kretser og nettverk», «Energi- og styresystemer» og «Yrkesfaglig fordypning» skal utvikle den enkeltes evne til å se sammenheng fra idé til produkt og fremme helhetstenkning, analyse og system- og sikkerhetsforståelse. Opplæringen i Vg1 elektrofag skal legge vekt på opplevelse, refleksjon, innsikt og bevisste valg knyttet til de elektriske systemene. Sikkerhetsforståelse og grunnleggende forståelse for regelverk skal være sentrale elementer i opplæringen. Videre skal serviceinnstilling og evne til å kommunisere med brukere, supportpersonell og kolleger ivaretas. Nøyaktighet, kreativitet og løsningsorientering i utførelsen av arbeidet skal også være sentrale faktorer.

 
Polarsirkelen videregående skole tilbyr disse Vg2-programmene:
  • Elenergi og ekom
  • Automatisering
Følg med på nettsiden polarsirkelen.vgs.no og lik Polarsirkelen videregående skole på Facebook for mere informasjon fram til skolestart.
 
Du kan også ta en titt på Gnizt.no