Om psykisk helse i skolen

PHIS har som mål å gi ansatte på videregående skoler i Nordland litt ekstra bagasje i sitt arbeid med psykisk helse, og er en del av den større satsningen på helsefremmende videregående skoler. Sidene er aktuelle for alle rektorer og ansatte i videregående skole, samt for elever eller foresatte som ønsker å sette seg inn i psykisk helse på skolen.

Hva finner du i PHIS?

PHIS står for "psykisk helse i skolen". Navnet PHIS ligner på "peace", og det var en ungdom i elevråd som kom på bokstavkombinasjonen. Vi syns den passer godt!

På tavla i PHIS finner skoleansatte informasjon tilpasset dem. Elever og andre kan også ta seg en titt - det kan være nyttig! Sekken foran tavla er elevene sin. Dette er informasjon spesielt tilpasset til dem.

Hver del i PHIS har fokus på ulike deler av helheten av den psykisk helsefremmende skolen. Du kan gå inn på det som opptar deg mest, eller du kan ta i bruk hele tavla og sekken for å få flere redskaper til bruk i den psykisk helsefremmende skolen.

 

Psykisk helse i skolen:Her finner du ti tips til hva som skal til for å jobbe godt med psykisk helse i skolen. Hva har skolen ansvar for, hvilke utfordringer vi står overfor i dagens samfunn og hva kan lærere og andre ansatte gjøre om de er bekymret for en elev?

 

Idèbank for eleverDenne siden inneholder tips og ideèr til hvordan elevene kan bidra til et godt skolemiljø hvor alle er inkludert i skolefellesskapet.

 

Systematisk arbeid: På denne siden har vi samlet informasjon som kan bidra til å danne grunnlag for å få oversikt og jobbe systematisk videre med det gode skolemiljøet.

 

Idèbank for lærerePå denne siden finner du informasjon om hvordan man kan fremme trivsel og styrke relasjon mellom elevene.

 

Bekymret for en elev: Er du bekymret for en elev, men vet ikke helt hva som er galt eller hva du kan gjøre med det?

 

Sliter du - trykk her: Er du elev og har det vanskelig? Her finner du informasjon om hvor du kan få hjelpen du trenger.

 

Eksempler fra skolene: Det er ikke alltid en trenger å finne opp kruttet på nytt - heldigvis. På denne siden vil du finne gode praktiske eksempler fra arbeid med psykisk helse i videregående skoler i Nordland. Har din skole et tiltak eller noe som bør legges inn her? Ta kontakt!