Kultur

Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk, scenekunst og visuell kunst.

Bodø/Glimt og Eilertsen & Granados teaterkompani i Stamsund fikk i dag tildelt kulturpris for 2020 av Nordland fylkeskommune. Vinnerne har på hver sin måte bidratt til gi nordlendingene større felles opplevelser og mye glede.

Fylkesråd for kultur, klima og miljø Kirsti Saxi har nylig sendt en formell henvendelse til Nordnorsk Kunstmuseum der hun har bedt museet etablere en avdeling av Nordnorsk Kunstmuseum i Bodø.

Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes (SV) deler i disse dager ut kulturmidler til aktører i hele fylket.

I samarbeid med Figurteateret i Nordland har kompaniet Théâtre Incliné laget utviklet forestillingen Nordicité som de skal turnere landsdelen med.

- Dette var en flott mulighet til å promotere Skulpturlandskap Nordland til viktige aktører i utlandet.

 


I forbindelse med Skulpturlandskap Nordlands 25 års jubileum er det gitt ut ny bok. 

To store stålrelieffer som hang på veggen til Polarsirkelen videregående skole avd. Kongsvegen sine gamle lokaler får nå nytt hjem.

 

Vi gjentar fjorårets suksess og arrangerer fotokonkurranse i forbindelse med samisk nasjonaldag og samisk uke.

 Det er en stolt jubilant som inviterer til arrangementer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt i jubileumsåret.

I forbindelse med Bodø Biannale inviterer fylkeskommunen til ulike arrangementer som setter fokus på Artist in Residence og kunstnerne som har vært på opphold i Nordland.