Da er vi gang igjen 

Nyhetsbrev 1 gir oversikt over aktivitetene våre

Da er det endelig klart hvilke konkurranser Nordland skal delta i under skole-NM 2019. Det konkurreres i mange fag og aktiviteten er økende. Spesielt for året som kommer er at Nordland skal avvikle en Skole-NM runde i Akvakulturfaget ved Meløy videregående skole avdeling Inndyr. Samt at Fauske videregående skole deltar i det nyopprettede faget Arbeidsmaskiner.


For første gang skal Nordland være vertskap for en skole NM-runde. Det er innen akvakulturfaget, og konkurransen skal ivaretas som et samarbeid mellom  opplæringskontoret Kigok, Meløy videregående skole og Nordland fylkeskommune.

Da er bilfag ved Bodø videregående skole inne i siste økt med skolekonkurranse. I neste uke braker det løs med fylkeskonkurranse og flere skoler kommer på besøk til Bodø for å delta. Konkurransene er et ledd i veien til Skole- NM hvor vinneren vil representere Nordland.

Fredag var det duket for skolekonkurranse i frisørfaget ved Bodø videregående skole. Salongen var rigget og klargjort for konkurranse, det var tildelte posisjoner hvor kandidatens navn var sirlig skrevet på speilet.

Det er stor oppslutning rundt skolekonkurranser i Yrkesfagenes år 2018. Mange skoler deltar og det er stor spredning nasjonalt. I Nordland vil det konkurreres ved følgende skoler innen disse utdanningsprogrammene. Vinnerne vil representere Nordland i de nasjonale konkurransene som finner sted i uke 15 Hedmark og på Dovre, i uke 16 i Telemark og i uke 17 i Trøndelag (http://worldskills.no/getfile.php/Bilder/2017%20BILDER/Fagoversikt2018%281%29.pdf)

Nordland fylkeskommune vil delta i skolekonkurranser i Yrkesfagenes år 2018. Det er meldt inn til Worldskills aktivitet i mange programområder.